garnalen
05 oktober 2013

HET WEER
j
j
j
j
j
j
j
jjj

Een panvol
Augustus 2012


Zo kort voor ons mosselfeest wensen we jullie nog snel op de hoogte te houden van een aantal komende en voorbije activiteiten. Mogen we ook vragen om - indien je bij het ontvangen van dit bericht, je afrekening van je eetbonnetjes nog niet hebt binnengebracht - dit dan DRINGEND in orde te brengen, teneinde een juiste telling te kunnen houden, zodat we weten wat er moet besteld worden.

Makrelen

Ondanks een mooie dag met veel zon en warmte was er in “ Makreeldorp “ niemand thuis. Na nog wat zoeken zonder resultaat,koos de schipper voor een andere strategie. Hij stuurde richting Maasvlakte meerbepaald De Blokkendam dit is een aangelegde dam ter bescherming van nieuwe zeehaven. Hier lag al wel een hele vloot kleine boten voor anker,en dit zorgde dan ook voor heel wat paniek (met de nodige scheldwoorden in het plat Hollands waar wij niets van begrepen )  maar ja vis moet je vangen waar hij zit. En vis zat hier van gul tot hors makreel en polak,dit was dan wel geen slecht idee. De polak kwam er soms met tripletten boven ook hier en daar een gul, en ook de horsmakrelen schoten als kleine tonijntjes door het water. Het was wel niet de verwachte visdag van bakken vol makreel,maar dit is dan toch een beter optie van de schipper dan de hele dag verder dobberen op zee zonder vis. Dus aan inzet van  schipper zeker geen gebrek maar wat doe je er aan, als het wild waar u op jaagt er niet zit niets zeker.    

Door de hitte dienden er bij het terugvaren wel enkele heethoofden afgekoeld te worden,
wat – zoals gewoonlijk – klein begonnen was, eindigde in een watergevecht.
In de haven nog even gevraagd aan groep Duitse vissers hoe de vangst was kreeg als antwoord ( Kein fisch §kein gute skipper ) vertaal zelf maar.

Koppelvissen – Vergadering – Mosselen voorproeven

Door de grote hitte zo’n  38 °,  zwommen de meeste vissen nogal “ boven “ ….Toch wisten de echte
Goeie  vissers nog hun streng te trekken. John Vanderborght en Danny Vrancken deden “ visje bijt “
alle eer aan.

Over de vergadering ter voorbereiding van “ de mosselen “ kunnen we kort zijn.
Buiten een enkeling daagde er – behalve de al aanwezige vissers - bijna niemand op. Misschien zaten de tropische temperaturen hier voor iets tussen,en verkozen vele om nog eens een uitstap naar zee of de Ardenne te maken. En zo de batterijen nog eens extra op te laden voor het mosselfeest.      
We hopen dat iedereen terug is tegen “ de mosselen “  anders gaan we een ongelofelijke ramp tegemoet.
Kom je toch helpen en heb je nog niets laten weten, doe dit dan zo snel mogelijk, zodat we eindelijk aan een degelijke werkplanning kunnen beginnen.Het voorproeven van de mosselen was dan weer wel een succes. Goed gevulde schelpen
en lekkere mosselen. Als we die begin september ook kunnen verkopen, dan gaan dit voor velen weer “ de beste van het seizoen “ worden.

T-Shirts – Sportzakken

In het vorige blaadje werd al een aankondiging gedaan van gepersonaliseerde.
T-shirts en sportzakken met het clublogo te bestellen.Indien je geïnteresseerd bent geef dan voor 1 september uw bestelling door .
Zo dat wij na de mosselen de bestelling kunnen doen,en is alles misschien klaar voor onze visdag die volgt in Oktober. Betaling bij ontvangst.

Garnalen : 05.00 u

Je kan inschrijven voor de garnaaldagen van 29 september en 13 oktober.
Dit volgens het gekende principe eerst = eerst en vol = vol.Je dient per garnaaldag apart in te schrijven. Als je voor de eerste dag ingeschreven
bent en deze gaat niet door, dan wordt je niet automatisch doorgeschoven naar de tweede
dag, je dient dan – indien nog plaats – opnieuw in te schrijven.

24 uur November


Er zijn nog maar twee plaatsen vrij.

Info

Wie is er nog niet in het bezit van een attest van de mutualiteit,voor de terug trekking van een gedeelte van het lidgeld van 2012 laat het ons weten.Te koop waadpak merk Dam Steel-Power-Red neopreen Schoen maat 42
Nieuw heeft maar tweemaal water gezien rede van verkoop schoen maat te groot.
Info Luc Tel. 0477-20-36-47Op maandag 13/08/2012 is De Meulenaere Jozef overleden beter gekend als << Jeppe Toren >>    . Dit is de vader van Peter onze vroegere cafe baas.
Uitvaart plechtigheid is op 20/08/2012 in de parochie kerk van Grootlo om 10.00 uur.
Tot een dezer….en hopelijk tot op “ de mosseldagen “.

 
Het Bestuur

Tweede B.B.Q << De Vitesse Duif >>

Wanneer :  Op zaterdag 08 September 2012
Waar : In den << Hof van De Pastoor >> Dit is achter de parking van het clublokaal.
Aanvang : 18.00 uur tot…………………
Prijs : € 15.00 per persoon met gratis consumptie naar keuze inbegrepen.
Dit is voor:
3 Stuks vlees :
Uitgebreid groenten buffet :
Verschillende sauzen naar keuze :
Allen smakelijk eten en veel plezier :

Vanwege :
Nick § Muriel