garnalen
05 oktober 2013

HET WEER
j
j
j
j
j
j
j
jjj

Een panvol
Juli 2012


Als jullie dit blaadje ontvangen, hebben jullie de “ dikke “ envelop met de mosselkaarten al een 2-tal weken in jullie bezit. Maar nog niet gelezen???? nog geen enkele reactie ontvangen wat betreft,18 augustus de vergadering voor het mossel feest. Of zullen we deze dag een andere naam geven en er een  Team-Bilding  van maken,want een Team zullen we zeker weer moeten vormen willen we deze drie dagen weer met succes afsluiten. Dit is dus een oproep naar Alle Leden laat iets van jullie horen voor deze dag we rekenen op jullie aanwezigheid. Met andere woorden samen staan we sterk!!!!!!.   We rekenen ook dit jaar op een goede verkoop.

Even de uren ter herinnering :

Donderdagavond : vanaf 20 u –Tenten zetten – keuken inrichten – zaal klaarzetten Vrijdagmorgen : vanaf 8 u : selder kuisen wassen –snijden / ajuin kuisen / Sla wassen …..Vrijdagavond : vanaf 16u30 : opdienen – afwassen –toog – keuken -  mosselen kuisen ….Zaterdagmorgen : vanaf 8u : opkuisen + opnieuw klaarzetten/ sla wassen / ajuin kuisen…….Zaterdagmiddag : vanaf 11u : opdienen – afwas – toog – keuken – mosselen kuisen…….. Zaterdagavond : vanaf 16 u : opdienen – afwassen – toog – keuken -  mosselen kuisen ….Zaterdagavond : vanaf 22 u : afbraak + opkuis +vatten leeg drinken!!!!!!!!!!!!!!!!!! Veel werk dus, wat alleen maar haalbaar is als we op alle posten voldoende helpers hebben.


Visdag 15/07

Drie uur dus vertrekken met de nodige tussen stops Massenhoven bij laden en dan parking autostrade rookstop, waren we na een rit van 2.15 uur weer op de plaats van vertrek. Alle visgerief aan boord voor weer een lange dag wrakvissen,voor vertrek nog vlug aan Marcel gevraagd hoe het was met de vangsten. Die wist niet veel positiefs te vertellen enkel het is maar droevig met de vangsten de  laatste keren dat we gevaren hebben. Het weer was ook de laatste dagen niet veel soeps geweest, wind en verder altijd maar kantje boord om te varen. Wij hadden meer geluk er werd schitterend weer voorspeld weinig wind en ook de zon zou van de partij zijn. Na ongeveer drie uur varen waren we op de plaats waar het moest gebeuren, Piet had gekozen voor de Belgische kust meerbepaald het windmolen park. Anker boei over boord en vissen en ja onmiddellijk kwamen de eerste gulle (tjes) aan boord. Te klein spul naar de zin van Piet dus verder naar wrak twee en gelijk had hij hier waren ze allen van formaat gul. Na een poosje viel het hier wel stil met de vangst onmiddellijk actie en verder naar nummer drie. Ook hier werden mooie vissen gevangen dit was ook de laatste stop van de dag, samen gevat Piet  wist ook zo als vele andere visdagen de vis te vinden.   Bij deze zeker een van de betere dagen met een zon over goten zee zoo vlak als een laken wat moet een zee visser nog meer. Dan wetende dat het vaste land de hele dag niets dan regen over zich heen kreeg. Vangsten met 33 vissers 325 stuks gul gemiddeld 9 en nog een stuk de man,bijvangsten enkele rode ponnen een platvis en enkele makrelen met een storing op hun g.p.s.      

  K PL ST M K ST K PL ST M Poon
Moris Luc 7       Geens Glen 10   De Kinder Kenneth 12       1
Moris Jozef 10   6 1 Borremans Lucien 12   Bongers Leo 4       1
Van Hoof Stefan 8   3   Sempels Frans 11 5 Sleyp Alois 3        
Verstrepen Marc 3   2   De Smedt Roger 13   De Becker Roger 4        
Wijns Louis 15 1   1 Verycken Frans 3   Op De Beeck Jos 6        
Van Herck Marc 17   4   De Rijck Eddy 6   Monnoijer Patrick 17   10 1  
Van Den Broeck Karin 10       Van Rillaer Freddy 15   Van De Velde Jan 20   2    
Vanderborcght Jhon 10       Wouters Nico 4   Korakot Seany 22        
Umans Andre 29   6   Troonbeeckx Danny 16   Souwens Ivo 5        
Coremans Paul 9   7   Witters Timo 6   Van Velpen Gert  ( N.L. ) 3 3      
Bries Willy 5   5   Speters Olvier 7  

12 augustus : Makreelvissen Albatros
Voor deze visdag kunnen er geen opstappers gevraagd worden. We dienen dus – op uit de kosten te komen – de boot zelf vol te zetten….er zijn 35 plaatsen beschikbaar.
P.S. Aan diegene die nog niet weggeweest zijn met deze boot bel of mail het nummer van uw identiteit kaart door 0477/20-36-47

Eerst = Eerst.
Wees er dus snel bij.


18 Augustus : koppelvissen + voorproeven Mosselen + Algemene Vergadering Mosselen
Opgelet vissen begint een uur vroeger 12uur30

Op 18 augustus gaan we nog eens koppelvissen op de Goudvis. Naar gewoonte houden we ook een “ generale repetitie “ voor de mosselen.Alle panvissers zijn uitgenodigd om mosselen te komen eten . Leden betalen 5€ , Niet-leden betalen 18€ om mee mosselen te eten. Drank is hier niet in begrepen en dient ieder voor zichzelf af te rekenen ( er wordt geen algemene drankpot meer gemaakt) Opgelet ! Inschrijven om mosselen te eten voor 12 augustus … Niet ingeschreven = Geen eten !Omdat we een degelijke planning willen maken voor onze mosseldagen,( wie doet wat- wanneer )
houden we die dag ( 18 augustus) ook een algemene vergadering over onze mosseldagen.Dus : vissen 12u30-14u30
Algemene vergadering 14u30-16u30
Vissen 16u30-18u30
Mosselen voorproeven vanaf 18u30

Gepersonaliseerde sportzakken

Op het teerfeest werden er op de tombola sportzakken en T-shirts met het logo van de Panvissers verloot.
Er zijn mensen die geïnformeerd hebben om zo’n zakken/T-shirts te kunnen kopen…..Prijs T-shirt = 10€ Prijs grote zak = 25€.
Kan samen T-shirt + sportzak of ook enkel besteld worden, vergeet niet uw maat voor het T-shirt te vermelden bij bestelling.
Deze T-shirts en zakken zullen bedrukt zijn met het logo van de Panvissers en uw naam. Gelieve tegen ten laatste 1 september je bestelling ( en betaling ) door te geven, zodat we alles gelijk kunnen laten maken.

FOREL

Na het succes van onze forel dagen word er overwogen dit nog een tweede keer te doen in het najaar,wel maar een dag in plaats van twee. Meer info volgt wat betref datum plaats zou het zelfde blijven.

24 uur

Voor de harde kern zijn er in het wekend van zaterdag 3 en zondag 4 november 2012, 15 plaatsen geboekt voor de 24 uren. Wat kost dit € 115.00 per visser wat zit hier in vervoer heen en terug??? drie maal eten aan boord, het aas is hier niet in voorzien.
Inschrijven kan vanaf nu eerst is eerst.

Verder aan alle leden nog een super verkoop wat betreft de mossel bonnetjes en andere.

Tot een dezer

Het Bestuur