garnalen
05 oktober 2013

HET WEER
j
j
j
j
j
j
j
jjj
Een panvol
Juni 2012


Forellen

Ergens in de rustige, verlaten bossen, tussen de Demer en het meer van Rotselaar liggen er een paar
schijnbaar verlaten vijvers, waar bijna nooit iets te horen of te zien is tot……De Panvissers opdaagden.
Er werd een tent gezet, banken aangedragen, frigo’s gevuld, een groep in gang getrokken, gasbekken neergepoot,gas aangesloten en tenslotte ook nog een hoop forel op de vijver gezet. De nieuwe formule “ forellen “kon beginnen.Op zaterdag was het mooi, warm en dorstig weer, waardoor er een massa vis gevangen werd. Het was bijna werken in plaats van vissen, zoveel werd er gevangen. Beste Vangst Elsen Victor 41 stuks. Ook de innerlijke mens werd danig versterkt met drank en eten. Mede door de kookkunsten van onze kokkin van dienst Karin, ze heeft ons twee dagen verrast met lekker eten hier is  nen dikke proficiat zeker niet misplaatst,ook alle andere helpers bedankt. Misschien zit hier wel toekomst in.   Op zondag was het koud en regenachtig, waardoor er – door de meesten – minder vis werd gevangen dan zaterdag,alleen de volhouders wisten er nog wat te strikken. Beste Vangst Bries Willy 15 Stuks.  Gelukkig konden we in het bijgebouwtje ( een betonnen kot) de stoof aandoen, zodat we ons konden verwarmen. Sommigen wisten er ook een uil te vangen .In totaal werden er over de twee dagen 403 forellen gevangen, wat gezien de gezette hoeveelheid een mooi resultaat is. Veel zullen er dus niet meer zitten.

Makrelen

De eerste dag makrelen zowel voor de club als voor de Neeltje-Jans is ondanks het niet willen beginnen van de zomer,en het zeer slechte weer de dagen vooraf met een zeer sterke wind uit het Westen en Zuid-Westen met pieken tot 7 beaufort niet bepaald het weer voor makreel. Mede hierdoor was de hoop op het vinden van een school of schooltje makreel ook niet groot. Toch met volle moed om 7 uur door de sluis en op zoek naar de gestreepte rovers van de zee,en zoeken werd het in de voormiddag zoo goed als niks te vangen. Tot Piet ons via de megafoon wat hoop gaf en vertelde dat het tij tegen de middag keerde en dit misschien dan wel eens zou kunnen beter worden. Niets was minder waar iets na twaalven werd er een plukje meeuwen gezien en dus, volle vaart er achter en ja hier zaten ze dus het was wel geen grote school maar er werden er toch gevangen en nog dikke vette makrelen. Het Viel hier wel vlug stil dan maar een stukje verder en hier zaten ze wel een beetje dikker op elkaar al bij al mede door het mooie weer en de vlakke zee wisten de meesten er tussen de 20 en de 60 stuks te vangen…de meeste allemaal grote vissen.Bij het terugvaren hadden we nog een “ veldstatie “ omdat er enkele opstappers dachten boven de wet te staan. Na enkel pittige discussies tussen Piet en de betrokkene konden we toch verder richting steiger. Toch Bedankt aan jullie allen voor de discipline tijdens dit ongewone voorval.

Teppeschiet Begin 13.30 uur

Op 24 juni is het in Grootlo in den hof van de Pastoor opnieuw groot Teppeschietkampioenschap. Wil je komen meedoen, laat dan iets weten aan Michel. Wel voor 21-06-2012 Tel.0498-93-39-59

 

Koppelvissen – Goudvis : 1 Juli

Op 1 juli vissen we nog eens per koppel tegen de mannen van de goudvis,en we gaan die het vuur eens duchtig aan hun schennen leggen deze keer. Tijdig inschrijven, want er is achteraf ook nog iets te eten. Er wordt gevist volgens de reglementen van De Goudvis,zie in bijlage.
Let op ! Voor deze visdag enkel inschrijven bij Karin. Wel voor 25-06-2012 Tel.0495-21-58-25

15 juli Wrakvissen met de Neeltje Jans .

 12 Augustus : Albatros : Makreel : 3u

Op gelet slechts 35 plaatsen
Voor inschrijven een van deze visdagen bel Karin of stuur een e’mail via de site Tel. 0495-21-58-25
Luc licht met zijn luie …. Weer eens in de zon tot 01-07-12

 
Recuperatie Lidgeld ( gedeeltelijk )

We zijn er achter gekomen dat je via “ de ziekenkas “ een deel van het lidgeld dat je betaald aan een sportclub kan recupereren. In bijlage vindt je een copie van de brief die je  naar je “ ziekenkas “ moet sturen. Let wel op er moeten hier en daar nog wat persoonlijke gegevens ingevuld worden!!!!!!!!! De rest komt dan wel in orde. Wel het blad van de juiste ziekenkas invullen natuurlijk. Leden zonder e’ mail laat ons weten bij welk ziekenfonds u bent aangesloten,zo dat wij u het nodige document kunnen opsturen.


Te koop waadpak merk Dam Steel-Power-Red neopreen Schoen maat 42
Nieuw heeft maar tweemaal water gezien rede van verkoop schoen maat te groot.
Info Luc Tel. 0477-20-36-47   

Tot een dezer
Het Bestuur