garnalen
05 oktober 2013

HET WEER
j
j
j
j
j
j
j
jjj

Een panvol
Mei 2012


Clubfeest

Na enkele jaren te zijn gaan “binnenbarbecueën “ in de Brochetto, knoopten we opnieuw aan met een oude traditie. Niet echt “ teren “ maar een clubfeest, waarop zowel de mosselhelpers als “Panvissers-sympathisanten “ werden uitgenodigd. Een succes zo bleek. De formule : eten –drinken – dansen –een optreden- bloemen voor de vrouwen- en een goed gestoffeerde tombola sloeg duidelijk aan bij de aanwezigen.Langs deze weg wensen we ook alle schenkers van tombolaprijzen nogmaals te bedanken.

 

Haringen – Grevelingen


Hebben we eindelijk het geheim van de Grevelingen ontdekt, of hebben we gewoon geluk gehad ?
Met de visdag op “ den haring “ bleek dat we ons zwarte beest “ De Grevelingen “ uiteindelijk dan toch eens konden temmen. De weergoden waren ook al Panvissers gezind, dat was in het verleden wel eens anders. Matige wind en er stond ook een klein voorjaarszonnetje wat het wel aangenaam maakte om te vissen. Verder werd er als van oudsher hier en daar ook weer met iemand zijn …. gespeeld. Zo was het weer een mooie en plezante bedoening.
Veel gevangen – wel niet de grootste vissen – maar toch voor iedereen voldoende. Het waren er zoveel dat we ze niet eens geteld hebben. Den opleg kan beginnen en ook voor liefhebbers van de barbecue zo een verse haring met ajuinsaus smaakt best lekker.

 

Forellen – Rotselaar : 2-3 Juni

Op 2 en 3 juni gaan we opnieuw aanknopen met een “oude traditie “ nl. het forellen op een gewone visput. Deze privé-visput is gelegen in Rotselaar en is best te bereiken via het straatje aan de overkant van “ De Meander “ ook gekend als het meer van Rotselaar, genaamd het Meanderpad. Dat is het straatje dat loopt naar de zogenoemde “ soldatenbrug “ over de Demer . We zullen ook nog trachten hier en daar een wegwijzertje te plaatsen, zodat je het goed kan vinden.
Praktisch

Er kan 25 man per dag vissen : dus, eerst ingeschreven = eerst en bijgevolg : vol = vol.

Er wordt gevist van 7-12u en van 13.30u-18u30. Plaatsen worden 1 keer per dag getrokken nl. om 6u30 ‘s morgens .Er zal vis gezet worden naargelang het aantal inschrijvingen, dus hoe meer inschrijvingen, hoe meer vis. Alles zal wel in één keer op de put gezet worden. Prijs van het vissen = 15 euro per dag. Wie ook de tweede dag meevist betaalt voor 2 dagen 25 euro.Aangezien het telkens een hele dag vissen is, voorzien we ook eten voor zij die wensen (niet verplicht) en hiervoor op voorhand (vóór 25 mei) inschrijven. NIET ingeschreven = GEEN eten. Alles ook op voorhand te betalen bij iemand van het bestuur of via de bank op rekening van De Panvissers v.z.w. BE 95 7310 1535 3758
Let wel op bij inschrijven ook vermelden wat u wilt,enkel vissen of eventueel middag eten of avond eten of de twee. Vermeld dit ook bij betaling via de bank.Zaterdagmiddag : Spaghetti voor de prijs van 5 euro
Zaterdagavond : Soep – vidée - puree voor de prijs van 10 euro
Zondagmiddag : Witte + zwarte pens + appelmoes+brood voor de prijs van 5 euro
Zondagavond : Soep-½ kip + rijst en curry voor de prijs van 10 euro.

Samengevat : 1 dag Vissen + middageten = 20 euro / 1 dag vissen + avondeten = 25 euro
1 dag vissen + 2 x eten = 30 euroDranken zijn niet in de prijzen begrepen. Alles wordt verkocht à 1 euro

.Opgelet ! Het is een nogal “ weergevoelige “ vijver, dus het zou kunnen dat e.e.a. niet doorgaat in Rotselaar, maar op een andere vijver. Dit zullen we dan nog wel tijdig meedelen.Over dit forelvissen krijg je ook nog een aparte mededeling.


Volgende visdagen :


10 Juni : Neeltje Jans : Makreel : 4u


1 Juli : Koppelvissen tegen Goudvis 13u30

Na het vissen wordt er ook iets voorzien voor de inwendige mens.

15 Juli : Neeltje Jans : Wrakken : 3u


12 Augustus : Albatros : Makreel : 3u

 

Tot en dezer
Het Bestuur