garnalen
05 oktober 2013

HET WEER
j
j
j
j
j
j
j
jjj

Een panvol
oktober 2012

Na de mosselen lijkt het wel of de Panvissers zijn al aan hun winterslaap begonnen. De eerste garnaaldag is niet doorgegaan, en voor de eerstvolgende visdag op 21 oktober zijn er slechts 10 personen ingeschreven. Indien deze trend zich verder zet voor de 2 laatste visdagen van het jaar (november en december) zijn er zwarte tijden in aantocht voor de clubkas. Hopelijk is dit maar een tijdelijk fenomeen zo niet kondigt 2013 zich maar zeer slecht aan, bij deze vragen wij ons dan ook  stevig af of het voor 2013.Financieel nog haalbaar wordt een uitgebreide kalender op te stellen. We zullen dan ook misschien nog rekening moeten houden met de hoge brandstof prijzen ( eventuele prijs verhoging van boot en bus ) Wie van jullie kan eens in zijn glazen bol kijken en ons meer zegen,hopelijk goed en positief nieuws is van harte welkom.

Garnaal: september

De eerste garnaaldag is niet doorgegaan….een deel van de tomaten die we dachten te vullen hebben we in de soep gedraaid, van de rest hebben we spaghettisaus gemaakt.
Jammer, maar  ’t kan niet alle jaren feest zijn

.Forellen 28 oktober

Er  werd overwogen om in de loop van oktober ( eventueel 28 oktober) nog een foreldag in te lassen.
Door de weersomstandigheden ( veel modder en slijk ) is dit echter niet mogelijk op de vijver in Rotselaar ( zie juni ).
De eigenaar  vreest ( terecht ) dat er rondom de vijver  teveel stukken gereden zullen worden . Als je weet dat we er in juni al vast gereden zijn in de modder, zal het in oktober zeker niet beter zijn.
We respecteren deze beslissing en gaan trachten in 2013 2 weekends te gaan forellen. Dit is echter geen vaststaand feit, daar de vijver zeer weergevoelig is ( zowel voor warm weer- veel kruid en een lage waterstand, als voor nat  weer - slijk /vast rijden )

 


Visdag 21 oktober
Voor deze visdag zijn er nog maar 10 personen ingeschreven. Snel in actie komen is de boodschap.

18 November : Wrakken : Neeltje Jans : 03.00u

Wat bovenstaand in het achterhoofd ( minder visdagen in 2013) hopen wij toch op een mooie opkomst. Tijdig inschrijven en aas bestellen aub. Spreek af met je maat om samen te gaan vissen, zoals het spreekwoord zegt : het ene brengt het ander mee…en hoe meer zielen hoe meer vreugd.  

09 december : Wrakken : Neeltje Jans : 03.00u

Tijd om aan de eindejaarsfeesten te denken, tracht uw eigen kerst - en Nieuwjaarsmenu te vangen.
Het spreekwoord zegt .Wat men zelf vangt smaakt toch zo veel beter.
Op tijd inschrijven en aas bestellen .

24 uur : 3 - 4 november


Even een geheugensteun wie kan mee en wie zit op de bank : Zijn geselecteerd :
Thijs Marc / De Rijck Eddy / Geens Glen /Bries Willy /Troonbeeckx Danny /Wijns Louis /Speters Olivier /Witters Tino /Op De Beeck Jos / Schoovaerts Herman /Wouters Guy /Van De Velde Jan /Souwens Yvan /Umans Andre /Moris LucDit is de selectie van de panviscoach. Zitten voorlopig nog op de bank :
Verbeeck Johan / Goossens Ferdinand / Wouters Guy ( N.L. )

Nog gene paniek misschien kan iedereen mee.
Vergeet niet om tijdig uw aas te bestellen.

Uit de oude doos

Iedereen herinnert zich nog wel de familie-uitstappen in de beginjaren van de club,die waren opgedeeld in twee delen. Voor de middag enkele bezienswaardigheden onder begeleiding van een gids voor de ouders oma’s en ook den opa, dan een stevig middagmaal en verder naar deel twee. Dit was dan een speeltuin of een zwembad met glijbanen en nog veel meer, dit voor het jonge geweld en de avonturiers van de club. Dit stond dan ook vele jaren steevast op de kalender en met een groot succes. Ik herinner mij nog de eerste maal dat de reis naar Durbuy en omgeving ging en na de middag met de kano’s de Lesse werd afgevaren en dat in een mum van tijd twee bussen vol zaten. Maar na verloop van tijd minder en minder interesse ( vergrijzing van onze leden en de jeugd die ook ouder werd en minder onder de vleugels van ma en pa op stap wilde ). Zo werd het dan ook steeds moeilijker om een bus vol te krijgen zodat de kosten voor de club te hoog opliepen en er dan ook een eind kwam aan dit toch wel mooie verhaal. Dit jaar hebben we dan toch  terug gegrepen naar dit concept,maar wel voor iets heel anders; we hebben meer bepaald gekozen voor een bezoek aan een Kerstmarkt. Dit is misschien wel een goede gelegenheid om nog de laatste aankopen voor de kerst te doen. En of eventueel samen een lekkere glühwein te drinken, u vindt alles hier over op de extra bijgevoegde kopie.

Voor nog meer info en of inschrijven over deze dag bel met Karin.
Tel.0495/21-58-25     

Rondvraag

Is er nog iemand die geholpen heeft aan de mosselen in het bezit van een T-shirt,wilt u zo vriendelijk zijn en deze binnen te brengen bij iemand van het bestuur of in het lokaal.
 

Tot een volgende Pan Vol

Het Bestuur

 

                                          
Zaterdag 24 november 2012

Familie-uitstap naar Valkenburg (kerstmarkt)

Wist u dat Valkenburg de kerststad van Nederland is ? Hier komt kerst echt pas tot leven . Het Heuvelland is gedurende de donkere winterdagen een sfeervolle plek met lichtjes, kerstbomen en Glühwein. De Kerstman heeft ons uitgenodigd om een bezoekje te brengen aan deze stad met smalle eeuwenoude straatjes .
We worden er ontvangen met koffie en taart.
Daarna kunnen we de Gemeentegrot en de Fluwelengrot gaan bezoeken.

  1. De Gemeentegrot
    is de oudste en grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa. U zult verrast zijn door de mooie settings en decors, die harmonisch overgaan in stands met mooie kerst- en cadeauartikelen.
  2. De Fluwelengrot
    is het huis van de Kerstman ! Neem een kijkje in de cadeaukamer, loop door zijn slaapkamer en zie de rendieren en zijn arrenslee. Naast de mooie decoratie voert een rondgang door de kerstmarkt u langs de indrukwekkende wandschilderingen, sculpturen, een unieke 18e eeuwse kapel, stands met kerst- en cadeauartikelen, oude ambachten en een gezellige horecagelegenheid.

’s Avonds om 19u30 trekt er een christmas parade door Valkenburg. Deze sprookjesachtige stoet van verlichte en versierde praalwagens wordt begeleid door talrijke dansers en animators.
De prijs voor dit alles is:
leden + gezinsleden :             15 euro p.p.
niet-leden :                 25 euro p.p.
De inkom van de 2 grotten en de ontvangst met koffie en taart is inbegrepen in de prijs.
We vertrekken in Grootlo aan ons clublokaal om 13.30 uur richting Valkenburg.
Na de ontvangst met koffie en taart is iedereen vrij van doen en laten.
Om 21.30uur wordt iedereen terug verwacht aan de bus.
MIS DIT ZEKER NIET  !!!!!!
HET IS DE MOEITE WAARD !!!!!
Inschrijven kan vanaf nu tot met 15 November.
Tot dan !!!

Het bestuur