garnalen
05 oktober 2013

HET WEER
j
j
j
j
j
j
j
jjj

Een panvol
april 2013


Deze maand maar een korte “Pan Vol” wegens niet veel tijd. We moeten nog naar de coiffeur en we moeten ons hemd nog laten strijken en ons beste kostuum nog passen tegen het clubfeest. Vergeet niet : de deuren openen om 18u00 en wegens de drukke agenda dienen we de soep al warm op om 18u30. Wees dus zeker goed op tijd, zodat we het eten niet te dikwijls terug moeten laten opwarmen .Als er nog iemand een tombolaprijs moest hebben mag hij die altijd nog meebrengen. Dank bij voorbaat.

Albatros 17/03

Na een rit zonder omwegen kennen we ondertussen de weg bijna blindelings, toch een kleine omweg in de haven wegens werken, visgerief aan boord en weg waren we. Er heerste wel wat onrust over het weer en de wind, bij deze werd het dan ook een wiegende bedoening. Zoals in het liedje van Bart Kaëll van de Marie-Louise was vandaag de Marie-Albatros en hij ging op en neer, zeer woest te keer. Na een poos varen vielen ook de eerste slachtoffers met de alom, gekende symptomen - maaginhoud niet onder controle. Sommige onder ons gaan hier wel heel ver in hoor : een halve viswinkel gerief aan boord zeulen, en dat terwijl de hele dag niets anders dan gewoon een simpele slaapzak meer dan voldoende was. We gaan hier geen naam op plakken zeker hé Louis (oeps was er uit zonder dat ik het wist sorry). Op het eerste wrak aangekomen,lijnen overboord en wat was het weer vissen, maar helaas niet vangen hier - geen levende ziel te bespeuren. Onmiddellijk actie van de schipper met de melding om een uur verder door te stomen, weer op de muziek van onze Marie-Albatros. Tweede stop dus lijnen het sop in en ja, direct stonden de hengels op meerdere plaatsen krom en kwamen de eerste gullen aan boord. Na een poosje werd het ook hier zeer stil, en koos de schipper om dieper water op te zoeken maar dit was ook geen succes. We waren een heel eind in zee en er werd besloten om de terugvaart in te zetten over een nog steeds hobbelig zeetje, en met nog enkele beloofde tussenstops. Maar hier was ook niemand thuis alles nog op wintersport zeker, wie zal het weten. En het bleef dus ook bij de reeds gevangen vis -de superdag zal weer niet voor vandaag zijn en weer maar hopen op de volgende visdag zeker (hoop doet leven meer kan een mens bij deze niet wensen ). Vangsten : wie en wat : zie hieronder.  Met 22 vissers 33 stuks gullen is ander halve per visser, bijvangst steenblok was er ook bijna niet.  Waar is de vis gebleven ? Wat betreft inzet van de schipper voor deze dag geef ik toch 9 op 10.  Dit heeft hij zeker verdiend maar als er geen vis zit kan hij ze ook door ons niet laten vangen.     

NAAM

K

ST

NAAM

K

ST

NAAM

K

Moris Luc

1

 

Geens Glen

1

 

De Rijck Eddy

3

Moris Jozef

2

 

Van Den Broeck Karin

4

1

Thys Marc

3

Troonbeeckx Danny

3

 

Van De Wijngaert Norbert

2

 

Op De Beeck Jos

1

Speters Olivier

1

2

Korakot Seany

0

 

Umans Andre

2

Elsen Victor

2

 

Van De Velde Jan

2

 

Van Craen Robert

0

Wijns Louis

0

 

Van Beylen Tom

1

 

De Smet Roger

1

Bries Willy

4

 

Sauwens Ivan

0

 

Verrycken Frans

0

Borremans Lucien

0

 

 

Neeltje Jans 07/04

Waar wij na de vorige visdag voor vreesden werd werkelijkheid : nog minder interesse.  Van 22 naar maar 18 inschrijvingen met ook maar 7 opstappers, dus weer een dikke boterham voor de clubkas.  Maar ja, we stonden er voor en moesten er door. Wat de vorige keer van op en neer en van links naar rechts was het hier vandaag geen sprake : zo plat als een biljarttafel, dit gaf de burger dan ook weer verse hoop dat het vandaag dan toch eens zou gaan lukken. Er werd gekozen voor de Belgische kust (windmolenpark), hier moest het vandaag gebeuren. Maar na de eerste stop wisten we al wel beter : het zou ons ook vandaag weer niet lukken. Zeker 6 wrakken aangedaan en het was overal hetzelfde  liedje niks of een enkel visje. Wij kregen ook het bezoek van de Zeearend, de Marcella en de Jonathan, hebben die ook geen vis zien vangen. Als het bij ons niet wil lukken delen die ook in de klappen, de natuur is bij deze voor iedereen hetzelfde en onverbiddellijk hard. De laatste stop was het alom gekende wrak, de Birgenfeld, dan weet u ook al dat er van daaruit nog een zeer lange terugvaart te wachten staat. En klein rekensommetje 05.45 uur door de sluis - terug om 18.30 uur.  Wat was het weer een zeer lange dag voor een zeer bedroevende vangst. Piet heeft zeker weer zijn uiterste best gedaan om deze dag succesvol af te sluiten, die mens zit ook met zijn handen in het haar, en hoopt ook bij elke dag dat hij vaart dat het veel en veel beter wordt. Enkele jaren terug was het stoppen op een wrak, zakken en vis.  Dit zijn nu nog herinneringen voor ieder van ons nu is het ook zakken maar geen vis of wel dat ander gevaar met zijn kniptang. Vangsten met 18 vissers 5 stuks gul(letjes ) = 0,277 per visser en nog wat bijvangst, kortom : droevig. Steenbolk zat er ook bijna niet of was ook niet te vangen. Wel was de wijting die er werd gevangen deze keer vetter dan vorige maal want toen kwam hij uit een concentratiekamp : vel over de graat.  

NAAM

K

ST

W

NAAM

K

PL

ST

W

Moris Luc

 

 

2

Van De Velde Jan

1

2

2

1

Troonbeeckx Danny

1

3

1

Korakot Seany

1

 

 

 

Speters Olivier

1

1

 

Op De Beeck Jos

 

 

1

 

Hiels Ken

 

2

 

De Becker Roger

 

 

1

 

Thys Marc

 

 

 

Umans Andre

 

 

4

 

De Rijck Eddy

 

 

 

Sauwens Ivan

1

1

 

 

Wijns Louis

 

 

4

Van Beylen Tom

 

 

 

 

Van Herck Marc

1

2

4

Bries Willy

 

 

1

Wouters Guy

 

1

1

Haringen

Van sommige visdagen vragen we ons echt af waarom we ze nog inrichten. Deze haringdag is er zo een.Weinig inschrijvingen/belangstelling. Of ligt het aan het weer ?Dit is ook een visdag waar onze juniors van harte welkom zijn, en mama moet niet bang zijn.  Dit is niet op zee maar op een plas een beetje groter dan het meer van Keerbergen. Dus veilig genoeg.  Een ongeval kan altijd, daar zijn wij ons ook van bewust,maar met de fiets  kan men ook vallen en op de schaatsbaan is er ook gevaar. We houden wel een oogje in het zeil dat alles veilig verloopt.
Dus zet de bokaal met ajuin, de citroen en den truck met de patat al maar klaar.
Voorzie u misschien ook van wat aas.  Er zit nog wel wat in de vriezer zeker.  Dan kunt ge ook iets anders proberen bij afwezigheid van de haring.

Herring : beware or be caught !

Forellen : 4 mei

Zoals op de algemene vergadering beslist gaan we forellen op 1 dag nl. ZATERDAG 4 mei.Er zijn maximum 25 plaatsen beschikbaar. 
Inschrijven voor 28 april.Prijs voor een hele dag vissen + 2 x eten = 40 euro per persoon.
Niet vissers : 2 x eten € 15,00 = middag en avondeten, alleen avond eten = € 10.00.

Praktisch :

  • plaatsen trekken vanaf.  06.30 uur
  • we vissen vanaf 07u00-12u00  en van 13u30-18u30
  • ’s middags zullen er broodjes en soep voorzien worden, voor ’s avonds ½ kip met rijst – gebakken patatten – …
Waar ? Rotselaar, wegeltje recht tegenover sportcomplex “ De Meander “ ( meer van Rotselaar ) dat naar de “ soldatenbrug “ voert .

Koppelvissen – Goudvis 25/05 : 13u30
Op zaterdag 25 mei vissen we per koppel op de goudvis. Na afloop houden we BBQ .

Tot de volgende.

Het Bestuur.