garnalen
05 oktober 2013

HET WEER
j
j
j
j
j
j
j
jjj
Een panvol
Augustus 2013
Het mag ook al eens meevallen zeker. Onze visdag van 14 Juli was er een die eindelijk in de boeken mag. De  meesten wisten wel hun gullen te vangen en door de extra inspanning van Piet wist eenieder ook nog een 50-tal vette en grote makrelen te vangen. ’t Was wel een lange dag, we waren om 2 u vertrokken en pas rond 22 u thuis. We waren om 5 u al uit de sluis en hebben tot bijna 10u gevaren. Maar het heeft dus wel geloond. Voor de wakkeren aan boord werden er heerlijke mosselen klaargemaakt tijdens de terugvaart. Meer info over visdag en de vangsten volgende Pan Vol.

Makrelen : 11 Augustus : Vertrek 03.00 uur
Vorige keer was ’t maar enkele uurtjes makrelen maar nu is het enkel makreel. Hopelijk zijn de weergoden goed gezind,en zijn er grote scholen krijsende meeuwen in de lucht. Dan zijn de koelboxen vlug gevuld. Er zijn nog voldoende plaatsen vrij voor deze vistrip. Spreek nog eens af met uwe maat en ga mee op het groene geweld van de Noordzee.

  Grootlo – Kermis : Za17 – Zo18 – Ma19 – Di20 Augustus
De mensen die mee naar Ierland op vistrip gaan zouden de kosten hiervan willen beperken. Daarom gaan zij met Grootlo-Kermis, achter op de parking van het clublokaal in een tent  scampi’s’ en gerookte makreel verkopen . Allen welkom om te komen steunen ( eten en drinken ) van Zaterdag tot dinsdagavond.

Goudvis – Koppelvissen + Mosselen voorproeven : 24 augustus : 13.30 uur
Naar gewoonte houden we enkele weken voor onze mosseldagen een algemene repetitie op de Goudvis. Wie wil komen mossels proeven moet wel op voorhand inschrijven ( voor 18 augustus )
Panvissers ( leden ) en inwonende gezinsleden betalen 5 euro, Niet-leden betalen 18 eur.  Niet ingeschreven = geen eten !
Mogen we aan de vissers ook eens vragen om  de geldende reglementen van de plaatselijke visclub te volgen aub. 1 liter WITTE maden ( die met een gekleurd kostuum mag je er anders uitrapen ) en 3 potjes maïs en een zakje korrel dit word ter plaatse gegeven. Als de leden van de Goudvis dit volgen, wij dan zeker. Tenslotte zijn wij te gast. Ook de reglementen betreffende stoklengte, en bovenop vissen gelden ook voor de Panvissers. Hou het eerlijk zonder foefjes en truckjes,hier komen enkel maar vodden van. Eerlijkheid onder mekaar duurt het langst.  
  
Familie-uitstap : 31 Augustus 2013.
Wie gaat er nog mee naar dierenpark Pairi –Dazia op bovenvermelde datum,dringend inschrijven de tijd dringt. Wij moeten ginder doorgeven met hoeveel personen wij kommen. Uiterste datum van inschrijven 24/08/2013.

Mosselfeest – september
Denk eraan om tijdig uw afrekening van de verkochte kaarten binnen te brengen. Ook hadden we graag een werkplanning opgesteld. Laat even weten of je komt helpen aub, zodat we rekening kunnen houden met het aanwezige aantal helpers. Zet u ook allemaal nog eens extra in met de verkoop van de kaarten,zo dat dit jaar een super jaar wordt.
Even de uren ter herinnering :
Donderdagavond : vanaf 20 u –Tenten zetten – keuken inrichten – zaal klaarzetten Vrijdagmorgen : vanaf 8 u : selder kuisen wassen –snijden / ajuin kuisen / Sla wassen …..Vrijdagavond : vanaf 16u30 : opdienen – afwassen –toog – keuken -  mosselen kuisen ….Zaterdagmorgen : vanaf 8u : opkuisen + opnieuw klaarzetten/ sla wassen / ajuin kuisen…….Zaterdagmiddag : vanaf 11u : opdienen – afwas – toog – keuken – mosselen kuisen…….. Zaterdagavond : vanaf 16 u : opdienen – afwassen – toog – keuken -  mosselen kuisen ….Zaterdagavond : vanaf 22 u : afbraak + opkuis +vatten leeg drinken!!!!!!!!!!!!!!!!!! Veel werk dus, wat alleen maar haalbaar is als we op alle posten voldoende helpers hebben.Dank bij voorbaat
Het bestuur