garnalen
05 oktober 2013

HET WEER
j
j
j
j
j
j
j
jjj

Panvol
Juli


Eindelijk zomer….zon en warmte, de mosselboeren zijn er optimistisch in  dat er snel mosselen kunnen geoogst worden, want ( zoals ieder jaar bijna )is de oogst laat, klein, tegenvallend door het slechte weer, de kou, teveel regen.
Enfin, het lijkt er voor de zoveelste keer op rij op dat de slimme Hollandse mosselboeren de domme Belgen weeral aan het bedriegen zijn. We wachten af wat dit zal geven voor de prijs.
In ieder geval zijn wij in volle voorbereiding op onze mosseldagen van 6 en 7 september. Een van de dagen mag je dan ook de eetbonnetjes in de bus verwachten, zodat je met de verkoop kan beginnen.
Onze prijzen zijn hetzelfde gebleven als vorig jaar, dus daarop kunnen we een slechte verkoop zeker al niet gaan steken. Zet allemaal je beste beentje voor, zodat we ons “ duur “ visjaar 2013 toch nog een beetje kunnen goedmaken. Je bent al op voorhand bedankt.

Clubfeest 2013
Door de lange Pan Vol van mei en juni betreffende de extra algemene vergadering over het volboeken van de boten – oplossingen voor de toekomst – en onze financiële situatie , zijn we nog vergeten ons clubfeest te overlopen.
Er was weer overvloedig veel eten. De buffetvorm warm ( vlees-vis-groenten – kroketten-puree) en koud ( Tomat-crevet, gerookte vis, gevulde perzik ) bleek weerom een succes. Ook het speciale 30-jarig-bestaan-gebak ( een biscuit naar het beeld van de Neeltje Jans ) werd zeer gesmaakt . Speciale dank daarvoor aan Petra, de vrouw van Olivier, die zich daar enkele uren mee had mogen amuseren.
Ook het optreden van de zingende schoenmaker werd zeer gesmaakt, een mix van vlaamse klassiekers en het “ ten berde brengen “ van het  Vlaamse levenslied was zeer geslaagd. Wel bleken sommige toogzangers ( Danny ? ) niet  zo goed bij stem voor een groot publiek, al dient gezegd dat Santa Maria hier misschien wel blij mee was, ….
Tenslotte moesten we ook nog een goed gestoffeerde tombola verloten. Mooie prijzen en voor elk wat wils, maar het blijft loterij….sommigen hebben veel prijs, anderen wat minder, volgende keer beter.
Dank aan alle sponsors en schenkers van prijzen : Buys Hengelsport uit Grobbendonk , Disco GV uit Haacht en Sport 2000 uit Scherpenheuvel.
Er werden ook regenjasjes verloot met het logo van de Panvissers. Deze worden ook te koop aangeboden voor € 25 , wie er een wil….naam en maat opgeven voor 1 september, zodat we slechts 1 x moeten bestellen.

Makrelen
Om andere vissers niet jaloers te maken of te beliegen gaan we van onze eerste makreeldag geen uitslag publiceren.
Anders gezegd : de waarheid en niets dan de waarheid : ’t was droevig, wij waren er, de schipper was er, het visgetuig was er, maar de makreel was er niet.
Spijtig, in augustus beter zeker ?

Koppelvissen tegen Goudvis
Weeral  ( of is het alweer ) op onze donder gekregen . Nochtans waren we de avond ervoor op afzondering geweest naar Heist-op-den-Berg ( een hoogtestage dus ) . Waarschijnlijk was de omgeving     ( Bergstraat) en de activiteit  ( Braderij)  geen goede combinatie . Samen met onze fysical-trainer en onze mental-coach zoeken we tegen volgende keer een oplossing . Eventuele trainingssuggesties zijn altijd welkom.

Volgende Activiteiten :
21 Juli : Inhuldiging Philippe – Afscheid Albert
Als goede en échte Belgen denken we eraan om op de nationale feestdag naar het k(r)oningsfeest te gaan en het defilé bij te wonen in Brussel. Bij voldoende inschrijvingen ( min 45 ) leggen we een bus in.
Kostprijs : 45 euro per persoon ( alleen leden ) . In het afkomen stoppen we ergens voor een Belgische menu : friet met mosselen en een pint bier. ( wie stoofvlees wenst dient dit op voorhand op te geven )  Inschrijven en betalen vóór 14 juli bij Sofie.
Makrelen : 11 Augustus  - Albatros
Vorige keer was ’t makrelen maar soberkes, hopelijk is er nu wel wat te vangen . Max 30 plaatsen
Vol=Vol

Goudvis – Koppelvissen + Mosselen voorproeven : 24 augustus
Naar gewoonte houden we enkele weken voor onze mosseldagen een algemene repetitie op de Goudvis. Wie wil komen mosselproeven moet wel op voorhand inschrijven ( voor 18 augustus )
Panvissers ( leden ) en inwonende gezinsleden betalen 5 euro per volle pot, Niet-leden betalen volle pot ( 18 euro ) , ook voor een volle pot. Niet ingeschreven = geen eten !

24-uren
Alle reeds vastgelegde plaatsen voor de 24-uur zijn volzet. Indien er nog gegadigden zijn, willen we nog wel een poging wagen om bij Neeltje Jans nog extra plaatsen vast te leggen.  Laat het wel snel weten !

Familie-uitstap : 31 augustus
We werken volop aan onze familie-uitstap. We denken eraan om naar PairiaDaisa te gaan, een wildpark bij Ans (in 2013 bekroond als beste dierenpark van België en Nederland en tevens beste themapark van België). Meer info volgt nog.
Belangrijk bericht
Zondag 14/07/2013 vertrek 02.00 uur in plaats van 03.00 uur.
Verzie u ook van gerief voor makreel.

Tot één dezer.

Het bestuur.