garnalen
05 oktober 2013

HET WEER
j
j
j
j
j
j
j
jjj

Een panvol
Mei 2013


Buitengewone Algemene Vergadering 
Voor de Panvissers die begaan zijn met de zeevisserij  is het zeker geen nieuws : het gaat niet goed met het huidige visbestand voor de Belgisch-Nederlandse kust.
Ook wij wrakvissers hebben dit al een hele tijd aan den lijve mogen ondervinden, onze vriend de kabeljauw geeft al lange tijd niet thuis en heeft zeker geen zin om gevangen te worden.
Weinig of niks te vangen … dat weerspiegelt zich na enkele maanden ook in de belangstelling om te gaan vissen. Samen met de dalende vangsten dalen ook visdag na visdag het aantal inschrijvingen,  met een absoluut dieptepunt van 20 inschrijvingen voor 40 plaatsen.
Omdat de visvangst niet goed is, zijn er ook in Nederland minder  “ opstappers “ .
Wie begaan is met de club begrijpt dat dit een onhoudbare situatie is, zowel organisatorisch ( aas halen voor 20 man – grote bus voor 20 man -…) als financieel ( + 1000 eur kosten per visdag)
Daarom zouden we DRINGEND maatregelen moeten kunnen nemen om een halt toe te roepen aan de onvermijdelijke leegloop van onze kas.
Jammer genoeg zijn we als VZW De Panvissers ZHK gebonden door lopende en getekende contracten voor 2013.
Als bestuur zijn we ook  gebonden aan Vzw- wetgeving en regels, hierdoor kunnen we niet zonder           “ meerderheid “ beslissingen nemen aangaande de lopende situatie 2013 die werd goedgekeurd op de Algemene Vergadering in februari.
Daarom willen we/moeten we  een Buitengewone Algemene Vergadering houden.
We hadden deze voorzien op de dag van het koppelvissen op de Goudvis op 25 mei om 10.00u
’s Middags zullen we pensen bakken, na de middag koppelvissen, en ’s avonds BBQ.
Agenda : - Vervolg Kalender 2013 + Financiële impact
- Boekingen 2014 – Wat te doen ?
Probeer maximaal aanwezig te zijn. Om geldige beslissingen te kunnen nemen moeten we een meerderheid hebben van minstens  de helft +1. Kan je niet aanwezig zijn geef dan zeker je volmacht.

Haring 28/04
Had ik dat geweten, dan was ik ook meegegaan. Een veel gehoorde opmerking na deze haringdag. Een heel aantal mensen wilde of durfde door de slechte vangstberichten van de laatste maanden                     ( zie boven ) niet inschrijven. Maar zoals altijd… de afwezigen hebben ongelijk. De Heer en Mevrouw Haring bleken wel degelijk thuis, en ze waren bijtlustig ook. Velen landden dan ook in de koelboxen van de panvissers. Met een eindtotaal van 801 haringen met slechts 16 vissers zijn dit er 50 per visser, toch niet slecht. Dus deze keer ons zwart beest overwonnen en met grote onderscheiding op de koop toe. Bij deze is het nogmaals bewezen ge kunt slechts vis vangen als u mee gaat,wat de berichten (en ander visserslatijn) ook mogen vertellen. De visdag zelf vertelt de waarheid : de ene dag super de andere een flop. Als sportvisser moet ge hier mee kunnen leven een slechte dag wil nog niet zegen een ganse jaar pech.    

Forel 04/05
Een stralend zonnige dag en vele visjes te vangen. En veel waren het er : van de 110 kilo (3 stuks in een kilo) die er gezet was, waren er op de middag al 265 gevangen. Na de lekkere soep, een groot stokbrood met alles er op en aan. Op naar deel twee : dit was echter veel minder.  Misschien was de forel slimmer geworden of hield hij een siësta. En werden er nog ongeveer een 20 bijgevangen, er hadden toen al wel vele de tent met ???? opgezocht. Met ongeveer 285 forellen gevangen door 20 vissers een gemiddeld van 14.25 per visser das toch zeker niet slecht. Er was een topper met 54 en een flopper met slechts 1 forel : hij zal ‘t nooit ni leren zeker en toch is’t poepsimpel. Na nog een lekker bord soep en een halve kip met alles er op en er aan zat de editie forel 2013 er op. Zeker nog een dankwoord voor Karin voor het bereiden van al dit lekkers ook haar hulpkok Michel Muys niet vergeten. Het was dus zeer plezant toeven aan de vijver in Rotselaar, al zullen er achteraf wel enkelen slecht geslapen hebben, ofwel van een houten kop, ofwel van het rood verbrand zijn.
Ieder wist zijn deel te vangen, al waren er ook die aan forellen  van 300 gram niet genoeg hadden, maar per sé een karper moesten vangen, waar je volgens sommigen kon op paardrijden ( kilo of 8 ?)
Volgende visdagen :
25/05 : Goudvis : Buitengewone Algemene Vergadering 10.00u
Zoals boven vermeld houden we een ledenvergadering 10u -11u30 daarna bakken we pensen.
25/05 : Goudvis : Koppelvissen 13 u 30 + BBQ 18 u 30
Aangezien je er toch bent voor de vergadering, kan je evengoed je visgerief meebrengen en koppel vormen met een andere aanwezige om te kijken hoe groot de vissen zijn op de Goudvis. Na afloop BBQ . Voor BBQ; het zelfde als vorig jaar leden en inwonende gezinsleden betalen € 5,00. Niet-leden, vrienden buren of werkmakkers betalen € 10,00.  Dit is wel zonder drank, deze dient apart betaald te worden. 
Voor de BBQ wel op voorhand inschrijven aub, zodat we weten hoeveel eten  we moeten voorzien, en dit vóór 22/05/2013 ten laatste.
Voor de vissers :
Wat mag en wat niet welk aas en hoeveel.
Het is verboden van “bovenop” te vissen.
Voeder Maximum 1 liter maden + 3 potjes maïs ( ong. 300 gr.) per visser.
Aas enkel levend aas en granen en zaden.
Verboden en zeker ook niet nodig : casters, deegwaren of voederballen.
Hou u allen hier aan dan word het zeker een leuke dag voor iedereen en blijft het ook sportief wat altijd op de eerste plaats moet komen als vrienden onder elkaar.

16/06 Makreel : Neeltje Jans
Wegens  de tendens van de weinige – en traag op gang komende – inschrijvingen, stellen we nu de makreeldag al open om in te schrijven.  Ook niet-leden zijn welkom… VOL = VOL. 50 Plaatsen.
30 Juni : Goudvis : Koppelvissen TEGEN Goudvis.
Begin 13.30 uur.
Na de wedstrijd word zoals ieder jaar voor een stevige hap gezorgd.
Tot de volgende.

Het Bestuur.