garnalen
05 oktober 2013

HET WEER
j
j
j
j
j
j
j
jjj

Panvol
oktober 2013


De zwaarste inspanning van het jaar ligt ondertussen weeral achter de rug. De beste mosselen van uren in de omtrek werden voor de zoveelste keer op rij geserveerd in zaal De Zwaan op 6 en 7 september, en voor de zoveelste keer op rij was dit de verantwoordelijkheid van De Panvissers.

Overal goede kritieken, zowel op de smaak, grootte en kwaliteit van de mosselen, als op de algehele organisatie : Snelle en goede service, voldoende eten ( ook brood ) vlotte en snelle drankbediening, propere tafels, borden en bestek….er zijn veel plaatsen waar het minder is. ( zegt men )

Dit alles hebben we weerom SAMEN verwezenlijkt, alle Panvissers en hun aanhang. We wensen dan ook alle helpers uitermate te bedanken voor hun inzet en medewerking, zeker diegenen die zelf geen lid zijn maar er toch helpen voor te zorgen dat wij onze hobby verder kunnen uitoefenen.

Ook wensen we nog eens alle kaartenverkopers en sponsors te danken voor hun bijdrage aan “ onze mosselen “.
enkele cijfers : 1305 kg mosselen – 150 kg ajuin – 12 planten thym – 130 broden -1200 potjes saus – 8 bakken creem – 13 taarten en een paar duizend drankjes werden geserveerd.

We hadden een mooie ontvangst, zodat we onze werking nog wel een jaartje kunnen verder zetten. Als de inzet en aanwezigheid op de visdagen nu ook nog goed is zijn we weer vertrokken voor een mooi jaar.

De eerste keer garnalen was een schot in de roos,op een kalme zee en met mooi weer hadden we ieder een 10 à 12 kilo garnalen. Als je dan nog bijtelt wat er opgegeten werd tijdens het trekken,dan weet je dat we een goeie vangst hadden. Door de grote hoeveelheid bij de derde trek hebben we zelfs een tijdje stilgelegen omdat Willem ( den baard) niet kon volgen met koken en  door de vele krabben in de netten wij niet konden volgen met sorteren . De tweede keer was zeker zo goed iedereen had een mooie lekkere vangst verse garnaal. Dit wordt met de feestdagen in het verschiet lekker smullen.

Wat betreft dan de 24 uur weer pech dene met zijn grote longen, heeft deze vistrip weer maar eens volledig weggeblazen. Het zal dus ook bij deze voor een volgende keer zijn.    

Voor het najaar staan er nog 3  visdagen ( laat ons dit onze najaars klassiekers noemen en mogen we hier ook veel starters voor verwachten )  op het programma, als je niet meegaat kan je niets vangen, schrijf dus nog eens met voldoende mensen in, zodat we Piet kunnen overtuigen om ons volgend jaar ook nog mee te nemen onder de huidige condities ( opstappers ).

Voor deze onderstaande datums kunt inschrijven en ook indien nodig aas bestellen. En laat misschien ook met zen allen een Dikke kaars branden,zodat we zeker nog eens met ze allen op zee geraken . En iedereen een mooie klus vis kan vangen.

 27 oktober : Neeltje Jans : 03.00 u

 24 november : Neeltje Jans : 03.00u

  08 december : Neeltje Jans : 03.00u

 Mededeling:

Op 31 Oktober 2013 vanaf 18.00 uur tot 24.00 uur organiseert Unizo Hulshout een, Sweet Halloween Markt op het Hulshoutse dorpsplein. Een markt met zoetigheden en andere specialiteiten geproefd en gekocht kunnen worden,er is ook allerhande Kinder animatie voorzien,met een schilder wedstrijd in het teken van Halloween(deelneming formulier bijgevoegd ter plaatse ook verkrijgbaar )Ook de Panvissers zullen hier staan met een tentje. En onze al om gekende scampi’s en nog veel meer verkopen. Deze opbrengst wordt dan later gebruikt,meer bepaald op 08 Maart 2014 voor onze vrouwendag . Wat dit wordt is voorlopig nog een geheim maar het zal zeker een gezellige dag worden. Dus kom zeker met zen allen samen met ons die dag,de Halloween sfeer  ter plaatse op snuiven tot 31/10/2013.  

Tot een dezer

Het Bestuur