garnalen
05 oktober 2013

HET WEER
j
j
j
j
j
j
j
jjj


Een panvol: Mei 2011

De laatste weken hebben we het allemaal kunnen vaststellen : van de winter naar de zomer, zo zou je ’t weer de laatste weken kunnen beschrijven. Lente hebben we eigenlijk niet gehad. Zou het zeewater ook al aan ’t opwarmen zijn ? Dat we in het voorjaar op de wrakken eigenlijk “niets “ het noemen waard hebben kunnen vangen staat wel vast. Is het door de warmte, of zit er gewoon geen vis meer ( want er zijn er ook die dat zeggen), niemand die het weet.

02 April : Teerfeest : Brochetto

De afwezigen hadden ongelijk. Aperitieven kon door het mooie weer buiten , daarna barbecueën binnen, lekkere spiesjes, zelf samengesteld met vlees of vis naar keuze . Drinken naar believen en dan achterop nog “ ne goeien dessert” . Meer moest da ni zijn. ’ t Was weer goed in orde.

10 April : Neeltje Jans

Mooi en warm weer, dat wel, maar zoals je hierboven al kon vermoeden, magere vangst.
Wie wat en hoe groot de vangst + een verslag in de volgende editie.

Volgende visdagen

15 mei : Forellen : De Roygaerden – Begijnendijk

Op 15 mei gaan we forellen en niet op 8 mei zoals op de kalender staat.
We vissen in 2 beurten : 06u00 => 11u45  en  van  12u30 => 16u45. ’s Middags en ’s avonds is er eten voorzien.  Dit alles voor de prijs van 55,00 euro.Echtgenotes (af anderen) die enkel ’s avonds wensen mee te eten, gelieve ons iets te laten weten.
Dit kan voor 15,00 euro per persoon.Aan het einde wordt de gevangen vis onder alle vissers verdeeld,hopelijk is de vangst hier beter dan op zee anders zullen we moeten delen met halve en of wel staart of kop van de vissen.

22 mei : Koppelvissen : Visclub 2000 : Herenthout

Na al enkele malen te hebben geprobeerd ( de ene keer al met meer succes dan de andere ) gaan we nog eens proberen de mannen van Visclub 2000 op hun donder te geven in een koppelwedstrijd. Graag op voorhand laten weten of je meedoet.Na de wedstrijd wordt er ook hier voor iets hartigs tussen de tanden voorzien wat ??????????????????????We beginnen eraan om 13u30.

28 mei : Koppelvissen : Goudvis : Ramsel + Barbecue

Naar jaarlijkse gewoonte gaan we koppelvissen op de Goudvis. Alle koppels zijn welkom indien 1 van de 2 lid is van De Panvissers. Vissen doen we vanaf 13u30. Graag op voorhand inschrijven.Na het vissen geven we Barbecue. ( vanaf 18.00 u ) Alle panvissers + inwonende huisgenoten worden hierop uitgenodigd. Wel op voorhand inschrijven : NIET INGESCHREVEN = GEEN ETEN !Niet leden of vrienden ook welkom : zij betalen 12,50 euro voor vier stukken vlees met er bij een vollen hof mee groenten en zo voort;

Inschrijven vóór 22 mei !!!

Belangrijk :

Nog een opmerking wat betreft na de visdag op zee of andere : gooi uw gebruikte lijnen en of lege blikjes van drank of andere niet overboord, het hoort daar absoluut niet thuis !! Neptunus zal u dankbaar zijn. Er zijn voor deze voorwerpen vuilnis bakken voorzien denk er dus aan in de toekomst !


Tot een dezer
Het bestuur