garnalen
05 oktober 2013

HET WEER
j
j
j
j
j
j
j
jjj


Een panvol: oktober 2011

Wrakvissen Neeltje Jans : 18 September

Na een periode van niets dan afgelastingen vanwege te veel wind was het dan ook al van in april geleden dat we nog op zee geweest waren. En onze eerste visdag van najaar was dan ook weer maar kantje-boord,de ganse week stond er weer een stevige noord-wester wind,maar naar het weekend toe nam die wel zeer sterk af. Dus groen licht maar toch waren er bij vertrek nog velen die het niet geloofden en zo in het beste A.B.N. vroegen seg ja veert dene schipper wel uit wete gij wel wa wind da ze nog geve vee vandaag en da ging dan van ge wet wel van en drij tot wel zeve beaufort ent was nog waa ook want ston op den teletekst zelle. Maar den teletekst zat er volledig naast er was nog wel wind maar die zou in een korte periode zeer sterk in kracht afnemen,dit stond op alle weersites vermeld en dit klopte als een bus. Dus met 22 man met de bus richting boot (veel te weinig maar ja wie zal het weer weten wat de reden hier voor is er is hier wel een minpunt maar dit is zeker in de toekomst niet goed voor de clubkas ) Ge hoort weer van alles en nog wat er wordt niks gevangen, ik ga met ne kleine boot en vang altijd vis : dat kan allemaal best waar zijn, ten eerste is wel zo de vangsten tegenvallen er we zijn in het verleden te veel verwend geweest maar ja na twee vette jaren twee magere jaren zeker. Ten tweede kan ook wel best waar zijn maar ik  moet het eerst toch zelf zien en het prijskaartje op die kleine boten zal ook wel dik in orde zijn . Op naar de visdag zelf eerst het weer dik in orde : een zeetje om u tegen te zeggen, in verre verte geen golven te zien en de voorspelde regen niets van gemerkt, in tegendeel de najaarszon was zelfs van de patij. Dan het vissen mede door de vele afgelastingen was iedereen goed voorzien van aas,op naar het eerste wrak gene vetpot, kleine steenbolk en enkele verdwaalde makrelen.  Verder naar nummer twee hier was een klein beetje gul aanwezig.  Verder naar drie het zelfde scenario, op naar vier en zelfs vijf met het zelfde resultaat als de voorgaande. Hoeveel wie en wat wist te vangen kun u hieronder lezen.
P.S. Nog een opmerking wat betreft het aas : dit wordt in de sluis verdeeld, veel zijn dit ondertussen blijkbaar vergeten dus in de toekomst denk er aan.         

K

ST

K

ST

M

K

PL

ST

M

ZB

Plu dirk

Umans Andre

2

34

5

Verbeeck Johan

2

10

1

Plu Jan

3

Op De Beeck Jos

1

2

Elsen Victor

1

10

2

Willems Gert

2

Sleyp Alois

Moris Luc

1

5

Van Loock David

2

De Becker Roger

2

8

Speters Oliver

2

1

7

1

Wijns Louis

1

5

Thys Marc

10

2

Van De Velde Jan

8

1

15

1

 2

Bries ( N.L. )

Peeters Eddy

6

10

Van De Velde Jan ( N.L. )

6

10

1

Van Herck Marc

5

9

De Rijck Eddy

5

2

Bries Willy

5

10

Troonbeeckx Danny

4

2

K=Kabeljauw PL= Platvis ST = Steenbolk M = Makreel of Horsmakreel ZB =Zeebrasem

25 September : eerste garnaaldag
Onze eerste garnaaldag was een echt succes, mooi weer, kalme zee, lekkere temperatuur en voor iedereen ongeveer 7 kilo garnaal.  Het extra helicopterspektakel was niet voorzien, maar uiteindelijk wel inbegrepen in de prijs : zie filmpje op de website (interventieoefening Seaking).

Uitzonderlijke algemene vergadering : 27 november om 10 uur
Normaal gezien zouden we nu volop moeten bezig zijn met de voorbereiding van onze viskalender voor 2012.
Daar we dit jaar steeds met nogal weinig volk aan boord waren en dit ons eigenlijk teveel geld kost per visdag zoeken we voor volgend jaar naar een oplossing.
Graag hadden we hierbij ook rekening gehouden met jullie mening .
Daarom houden we op 27 november een algemene vergadering, om eens naar jullie vragen, opmerkingen en bedenkingen te peilen, zodat we hiermee rekening kunnen houden bij het opstellen van de kalender 2012.  
Enkele ideeën : minder plaatsen vastleggen – minder visdagen – losse plaatsen nemen – prijs opslagen en toch volledige boot nemen – of een combinatie van ….?-of misschien in zee gaan met een andere club…….???
Op deze vergadering zullen uiteraard nog andere zaken die de club aanbelangen besproken worden : Mosselfeest – voorbije visdagen – algemene opmerkingen…
Hiervoor wordt ook nog een uitnodiging verstuurd, begin november, maar je kan de datum nu reeds vrijhouden.

Volgende visdagen :
15 oktober : Garnalen : 05.00u
Voor onze tweede garnaaldag zijn er nog plaatsen . Zo snel mogelijk inschrijven aub.
Eerst is eerst !

23 oktober : Neeltje Jans wrakvissen 03.00u

06 november : Neeltje Jans ( anker ) 04.00u
We hebben nog geen akkoord met schipper dus deze blijft voorlopig zo als hij is.

20 november : Neeltje Jans wrakvissen 03.00u

18 december : Neeltje Jans wrakvissen 03.00u

Tot een dezer.
Het bestuur