garnalen
05 oktober 2013

HET WEER
j
j
j
j
j
j
j
jjj

Een panvol
Januari 2014

‘Onze eerste visdag van 2014 zit er op. Het was beter dan de laatste 3 van 2013, want we zijn eindelijk nog eens kunnen uitvaren.
Met 25 vissers vol goede hoop en, weer zeer sterke verhalen, richting Neeltje –Jans. Bij aankomst was de motor al opgewarmd en klaar om te vertrekken dus Piet had er ook zin in.
Op dus naar de visgronden waar het moest  gebeuren na een hoop weggeblazen visdagen in 2013. De sfeer zat er aan boord ook direct in, er werden zelfs wedding schappen gehouden :  ( wie vangt de meeste, wie de dikste, wie niks en wie wordt er …………. ) Na een vaart van ongeveer drie uur dertig zouden we het gaan weten. Eerste wrak: lijnen overboord en vissen, een wrak lag hier zeker,  direct lijnen krom maar van die beten, die niet te verzilveren zijn, alom welgekend van nonde-….. wee wrak.
 Er kwam wel wat vis uit,  maar veel klein spul,  en een overmacht van steenbolk. Binnendraaien en verder. Een 30 minuten en weer vissen. Hier was de vangst iets beter en de vissen ook wat groter, maar ook weer was mister wrak van de partij. Na een poosje hadden we het hier ook gehad ,en op naar nummer drie,  wat ook de laatste stop  voor de dag zou worden. Hier moest het dus nog gebeuren want er waren nog wel, enkele vissers met nul vissen achter hun naam. Hier was wel wat meer te vangen maar het liep ook niet over. Na enkele driften zat de eerste visdag van 2014 er dan ook op.
 Het was onder tussen ook al 14.30 uur geworden en met nog een terugvaart van ongeveer 04.00 uur voor de boeg zou het weer een lange dag worden.
 Besluit: eerste visdag :  geen potten gebroken en ook de vangsten van 2013 zeker niet verpulvert. Iedereen had toch wel zijn visje gevangen.
Was deze visdag goed of slecht,  dit zal iedereen voor zichzelf moeten uitmaken. Het is en het blijft nog altijd een hobby.Een dagje op zee onder vrienden lachen en plezier maken,en elkaar helpen waar nodig is wat moet een mens nog meer hebben?  En als we dan nog een lekker maaltje kabeljauw kunnen vangen is dat een extra.
 Allen nog veel plezier en op naar de volgende visdag misschien met een betere vangst ik hoop het voor iedereen. Hier onder wie wat en hoeveel wist te vangen.


NAAM

K

ST

PL

W

NAAM

K

ST

W

NAAM

K

ST

W

Moris Luc

3

 

 

 

Op De Beeck Jos

4

7

 

Boeckxstaens Willem

3

6

 

Verbeeck Johan

8

10

 

1

Ooms Alfons

2

1

 

Goosens Ferdinand

2

7

1

Andries Luc ( Driver )

2

7

1

 

Wijns Louis

1

15

 

De Smedt Roger

0

 

 

Speters Olivier

1

7

 

 

Van Herck Marc

 

 

 

Van De Velde Jan

5

13

 

Troonbeeckx Danny

3

10

 

1

Van Den Broeck Karin

4

 

 

Souwen Ivan

1

13

 

Bries Willy

0

8

 

2

Vanderborght John

2

 

 

Engels Walter

1

10

 

Sempels Frans

0

7

 

 

De Rijck Eddy

5

8

1

Van Beylen Tom

1

12

 

Umans Andre

3

26

 

1

Thys Marc

5

12

 

Van Beylen Paul

1

8

 

Geens Glen

6

7

2

Korakot Ja

1

10

1

 

 

09 februari : Neeltje Jans : 03.00u
Er zijn nog enkele plaatsen vrij dus wees er spoedig bij.
En vergeet niet van aas te bestellen indien nodig.

23 februari : Algemene Ledenvergadering : 09.30 uur : Clublokaal Grootlo
Hou de datum al vrij, verdere info volgt later. Dit is een jaarlijkse verplichte vergadering, zorg voor voldoende aanwezigheid, zodat we zeker geldig kunnen stemmen. Indien u zelf niet kunt aanwezig zijn geef een volmacht aan uw vismaat mee die wel kan komen.

02 Maart : Scheveningen : Albatros : 03.00u
Voor deze visdag dienen we het aas te bestellen VOOR 14 Februari omdat de winkel in verlof is. Gelieve hier rekening mee te houden.
Zaterdag : 08 Maart 2014 & 2 De Vrouwendag
Alle info over deze dag ingericht speciaal voor onze vrouwen vindt u op het bijgevoegd formulier : ook bij uw e’mail.
22 maart : Clubfeest:
Hou deze datum zeker vrij. Info over inschrijvingen / prijs…. volgen later. Zelfde formule als vorige jaren,leden gratis ( opgelet u moet wel al lid zijn in 2013 )niet leden betalen.
Tot een dezer

 

Het bestuur