garnalen
05 oktober 2013

HET WEER
j
j
j
j
j
j
j
jjj
Een panvol
mei 2014

                                                    

Rollenkoers – Lozenhoek
Omdat onze manager ( Willy Bries ) op’t laatste nog werd opgeroepen voor de ronde van Italië, moesten wij het met de adjunct –sportbestuurder ( Luc Moris )- , ook gene gemakkelijke -  doen op de Lozenhoek.
Hij had ons op voorhand verwittigd om zeker op tijd aan de start te staan. Wij ( Ollie-Rosse-Danny-Wim) dus ruim op voorhand naar de Lozenhoek om ons op de wedstrijd voor te bereiden. Benen geschoren , nieuw paar kousen uitgepakt, gelleke genomen ,vers biefstukske in de broek,  enfin….wij waren er klaar voor ( dachten we )
10 minuten voor de start komt Heer Moris daar toch ni de tent binnengestapt met aan zijn zijde de alomgekende “ soigneur/preparateur “ Michel Van Roosbroeck. In het milieu  beter bekend als ’ t Klein Masseurke van Busschot . Deze nam onze benen nog eens goed onder handen. Niet met Algipan, zoals de meesten, maar met “ meuttervet “, volgens hem “ ’t beste veu de biejene “ . Na nog nen hap van zijne zelfgemaakte duivenpaté zouden we zo hard kunnen trappen, dat de rook uit de rollen zou komen.
De eerste reeks ( 400 meter sprint ) werd door ons alle 4 nipt verloren, maar in onze leeftijdscategorie waren we zeker bij de besten.
Tijdens de pauze tussen 2 nummers werden we door “ het klein masseurke van Busschot “ achter de tent geroepen….hij nam onze benen nog eens onder handen en verplichte ons van zijn “ speciaal bus “ te drinken ….volgens hem “ iet hiejel straf “ volgens ons gewoon Lachouffe.
Wat er in de “ speciaal bus “ was laten we in het midden, het heeft in elk geval geholpen….de tweede reeks ( 3 x 400 meter ) werd door 3 van de 4 met overschot gewonnen.( Lange afstand ligt ons beter)  In de finale ploegkoers trokken we goed onze streng, zodat we alle 4 in de bovenste helft van het klassement wisten te eindigen.
Een plezante avond, ook voor de supporters. Dank voor uw aanwezigheid en steun.  Ook dank aan onze sponsor Nick van café de Vitesseduif voor zijn financiële bijdrage.

Forel - Rotselaar

Wat reeds in de “ Pan Vol “ van maart werd gevreesd – als de weersomstandigheden het toelaten – werd jammer genoeg waarheid. Het zachte en droge voorjaar zorgde ervoor dat de vijver in Rotselaar onbevisbaar was geworden. Helemaal vol kruid gegroeid, zodat forellen onmogelijk was. Niet zo plezant dus, al was het achteraf gezien nog een redelijke meevaller, de zaterdag heeft het  de hele dag hard geregend en zeer hard gewaaid…een tent of paraplu opzetten was zelfs onmogelijk geweest.
Wij trachten in het najaar een andere foreldag in te lassen. Hoe, waar, wanneer weten we nog niet. Het heeft dus ook geen zin hier al naar  te vragen. Als wij iets weten, dan weten jullie het ook !

Haring

Was niet om veel over te vertelen de haring zat er wel maar was o zoo klein, er moest meer terug over boord dan in de emmer. Het verloop aan boord was ook niet om verder te vertellen, hopelijk was deze dag maar een uitschuiver.

Volgende visdagen

Zaterdag 14 juni : Goudvis : Koppelvissen ( 13u30) + BBQ (18u30)
Zoals ieder jaar vissen we per koppel op de goudvis. Achteraf houden we BBQ voor alle Panvissers en inwonende gezinsleden.
Er wordt gevist volgens het plaatselijke reglement. Boven op vissen verboden,het aas 1 liter maden per visser en twee potjes maïs per visser,er wordt ter plaatse ook nog een zakje korrel per visser voorzien,pieren mag ook aan de haak. Mag niet casters en deegwaren ook verboden korfjes om met korrels te vissen.
Wie komt vissen : graag aanwezig om 12u30
Wie komt eten : verwittigen bij Karin voor 8 juni, zodat we weten hoeveel beesten we moeten slachten, en hoeveel  groenten we moeten wassen.
We beginnen aan de BBQ vanaf 18u30. Leden betalen 5 euro , niet-leden 10 euro.

22/06 : Neeltje Jans : 03.00u
Tijding inschrijven bij Karin en aas bestellen. Voorzie u ook van het nodige materiaal voor een andere visserij dan wrakvissen.

05/07 Neeltje Jans : Makreel : 03.00u
Tijdig inschrijven  aub . Vanaf 15 juni schrijven we ook Niet-leden in om de boot vol te krijgen.

Avondvissen – Tong : 12 juli :
Op de algemene ledenvergadering in februari was er massale belangstelling voor avondvissen op tong (van 26  geïnteresseerden werden toen de namen genoteerd ) . Bijgevolg hebben wij 3 boten vastgelegd. Wij gaan er dan ook van uit dat we deze alle 3 ( max 10 pers/boot ) kunnen vullen !
Prijs : 65 euro/man  Aas is op de boten voorzien. Uur van vertrek wordt later meegedeeld.

Het bestuur