garnalen
05 oktober 2013

HET WEER
j
j
j
j
j
j
j
jjj


Een panvol: maart 2017

 Neeltje Jans : 19 februari
Onze eerste visdag van 2017 startte in mineur politie controle bus en chauffeur voor vier aan de kant lap. Dus half België uit zen bed gebeld voor een andere bus met chauffeur en gevonden. Onder tussen ook de opstapplaats in Massenhoven , op de hoogte gebracht van het probleem dat ze niet in paniek moesten zijn; zouden wel met een uur vertraging daar zijn,ook naar Piet gebeld en hij zou op ons wachten. Volle vaart richting Neeltje-Jans zonder rook stop. Daar aangekomen stond ons een tweede verrassing te wachten sluisdeuren weigerde te sluiten, nog eens twee uur wachten in de sluis. Dan maar in een stuk doorgevaren tot ongeveer 12.00 uur . Hier moest het gebeuren maar  de ( algemene ) lijn van het wrakvissen 2016 trekt zich nog door, niet echt een ( groot ) succes dus. Het was wel een mooie en plezante visdag waarbij de meesten wel een portie vis voor 1 maaltijd bij mekaar wisten te vissen. En is dat ten slotte het doel van onze hobby ? Ons een beetje amuseren met kameraden, iets vangen om te eten, en dan moe maar voldaan huiswaarts keren ?Na een lange dag weg om 04.00 uur terug rond 22.15 uur  Hallo.
We vissen tenslotte niet voor de markt of voor de verkoop, toch ?

Algemene Vergadering
Naar goede gewoonte was er een grote opkomst op onze algemene vergadering. Iedereen bedankt voor zijn aanwezigheid. Het bestuur werd kwijting gegeven over de rekeningen van 2016 en de begroting van 2017 werd bij handopsteking eveneens goedgekeurd. Wel werd er nog eens op gedrukt dat we slechts 1 bron van inkomsten hebben  ( onze mosselen in november ) en dat het dus belangrijk is om ons hiervoor 100% te blijven inzetten.
Omdat onze kledij ( polo’s en windvesten ) vorig jaar volledig werd gesponsord ( dank aan de sponsor ) hadden we een extra financiële meevaller.

Kalender
Omdat de zeevisserij momenteel geen grote vangsten oplevert zijn alle boten nog op vrij korte tijd te boeken. Daarom hebben we nog niet alle visdagen vastgelegd. Een aantal data ( forellen, haring, garnalen….) liggen wel al vast en kan je bekijken via de website, of op de ( voorlopige) kalender die werd uitgedeeld. De lege plaatsen op de kalender zullen hoogstwaarschijnlijk worden ingevuld door Neeltje Jans en Stellendam. Eventuele andere opties ( Duinkerken ( op schol ? )  – Nieuwpoort – Oostende ? ) worden verder bekeken.
Omdat een 15-tal aanwezigen interesse hadden in een 24-uren, zal er in augustus een 24-u geboekt worden op de Neeltje Jans. De clubkas zal hierin bijleggen, zodat de prijzen gedrukt worden.
Voor het makrelen werd een volledige boot afgehuurd. Indien niet volzet door Panvissers, mogen er ook niet-Leden deelnemen aan onze makreeldag.

Clubfeest : 18 maart : 19u00 ( ’ T Brouwershofke – Puttestraat 7 – Begijnendijk)
Net als vorig jaar teren we bij Manuela in Begijnendijk. Alles volgens de gekende formule : wie lid was in 2016 en de mosselhelpers eten gratis, niet-leden betalen 40 euro. Wel vragen we om je inschrijving te bevestigen door betaling van 40 euro per persoon ( bij aanwezigheid ontvang je 40 euro terug )
Er zijn 2 menu’s :  Vlees : Bavette van Blauw-wit rund met jagersaus  Vis : Tongrolletjes in witte wijnsaus
Inschrijven+ betalen  voor 11 maart ! Bij inschrijving wel vermelden wat je wil eten : vlees of vis.
Betalen kan bij iemand van het bestuur of via overschrijving op  KBC BE95 7310 1535 3758
Wel vermelden wat je betaald (  Lidgeld 30 euro + naam  /  teren 40 euro + (2) namen + Vlees of Vis )
Welkom vanaf 19u00, eten STIPT 19u30.

26 maart : Nieuwpoort : ankervissen : vertrek 04.00 u ( Opgelet ! Zomeruur !  )
Omdat het ons de laatste wrakvisdagen niet echt meezat, gaan we eens proberen of we meer succes hebben als we “ op anker “ gaan vissen . Voorzie u dus van het nodige aas ( te bestellen bij inschrijving ) en het “ juiste “ getuig.   Prijs : 48 euro bus en boot .

2 april : Forel : De Roygaerden – Begijnendijk
We laten zalmforel van +/- 1 kg zetten, en gaan ze daarna proberen te vangen. Alleen voor leden ! Tijdig inschrijven, slechts 20 plaatsen. Prijs : 40 euro ( vissen + 1x broodjes met soep + 1 warme maaltijd ‘ s avonds ). Dranken ieder voor zich ! Geen dreghaken. Plaatsen worden getrokken per twee om 6u30.   2 manches : van 7u30 tot 11u30 en van 12u30 tot 16u30.

Lidgeld : 30 euro
Wie zijn lidgeld niet betaald heeft voor 1 april wordt niet langer aanzien als lid van De Panvissers .Betalen kan bij iemand van het bestuur of op de bankrekening : BE 95 7310 1535 3758                               ( wel vermelden : lidgeld + naam )

Bijbestelling kleren
Wie vorig jaar extra kledij heeft bijbesteld, dient zijn bestelling opnieuw door te geven aan Luc Moris. De eerste bestelling is bij de fabrikant verloren geraakt. Dus…..opnieuw doorgeven wat je nog zou wensen + opgave van je maat + welke opdruk er dient op te komen. Wie niet besteld heeft na het teerfeest ( 18 maart ) komt er achterdoor. We gaan niet elke maand bijbestellingen doen. Laatste oproep !
Dat was het zo een beetje wat er allemaal besproken werd. Tussendoor had Nick van het café ook nog koffiekoeken voorzien ( dank Nick ) en konden we op kosten van de club nog ene drinken. Als er nog vragen of opmerkingen zouden zijn, dan horen we het graag.


Tot een dezer -  Het bestuur